Rode Koffietafel: 26 Kernen

2 januari 2019

Het bestuur van de PvdA West Betuwe wenst jou en ieder die je lief is, een heel gelukkig en sociaal 2019!

PvdA West Betuwe begint het nieuwe jaar in de nieuwe gemeente op 4 januari 2019 bij de oude vertrouwde Rode Koffietafel. Elke eerste vrijdag van de maand (half 11-half 12) schuift ieder die wil, aan in de bibliotheek De Pluk in Geldermalsen. Jij als PvdA-lid, maar ook je buurman of het bestuurslid van jullie dorpsraad, zijn van harte welkom. Deze eerste Rode Koffietafel in de nieuwe gemeente gaat over de kern van West Betuwe: werken vanuit de 26 kernen.

‘Niet de burgers participeren in de gemeente. Maar de gemeente moet participeren in de kernen’ . (Staatsen, Historische Kring West Betuwe, 20 dec. ’18)

Hoe doe je dat?  Hoe gaat West Betuwe deze claim waar maken? Wat moeten we ons voorstellen bij ‘ gebiedsmakelaars’ ? Hoe gaan de inwoners van een dorp iets terug zien van wat zij met hun dorp willen?

Het vergt een cultuur-omslag. Bij de inwoners, bij de politiek én bij de ambtenaren.

Annemieke Gerris, beoogd regisseur van de 5 geplande gebiedsmakelaars, zal 4 januari aanwezig zijn om de eerste gedachten daarover met de Tafelaars te delen. En om al die termen – gebiedsmakelaar, regisseur, 5 gebieden, participatie – ben je er nog? – aan ons uit te leggen. En om te horen wat jij je er bij voorstelt.

Tot vrijdag!

namens het bestuur

Cathrijn Haubrich