De Rode Koffietafel gaat op ontdekking naar het gemeentehuis

24 januari 2024

In april 2023 sprak de Rode Koffietafel met het Platform Toegankelijk West Betuwe. Het Platform was toen blij dat het op voorhand was uitgenodigd om te adviseren over de toegankelijkheid van het te verbouwen gemeentehuis in Geldermalsen. Je kan er immers beter vroeg dan laat bij ingeschakeld worden. Dat is in een grote teleurstelling geëindigd zoals je in Het Kontakt hebt kunnen lezen. https://www.hetkontakt.nl/westbetuwe/nieuws/374241/platform-toegankelijk-west-betuwe-teleurgesteld-in-uitvoering

Nederland kent sinds 2016 een wettelijke verplichting voor openbare gebouwen om toegankelijk te zijn voor mensen met een beperking. Dit geldt des te meer als er nieuwbouw of verbouw van zo’n openbaar gebouw plaats heeft. Kun je op grond van de wet eisen, dat de voorzieningen alsnog worden aangebracht? En wie kan dat dan eisen? Wat zijn dat eigenlijk: die verplichte voorzieningen? Het gebouw moet toegankelijk en bruikbaar zijn voor blinde, dove, slecht lopende en slecht lezende mensen. Waar moet je dan aan denken?

De Rode Tafelaars gaan op vrijdag 2 februari, 10.30 u. zelf kijken in het gemeentehuis – samen met het Platform Toegankelijk West Betuwe. De gemeente heeft de Tafelaars hiervoor uitgenodigd. Verzoek om 10.25 u. te verzamelen in de hal van het gemeentehuis. De gemeente stelt een ruimte beschikbaar en er kan koffie worden gedronken. Iedereen kan aanschuiven aan deze verplaatste Rode Koffietafel.