5 januari 2018, van 10:30 tot 11:30, De Pluk Geldermalsen | De Pluk Geldermalsen

Rode Koffietafel: Wat maakt je boos?

Op vrijdag 5 januari  hebben we een boze Rode Koffietafel met een twist

Wat overheerst bij jou als je terugkijkt op 2017? Was het politiek en maatschappelijk een goed of een minder goed jaar? Waar was je boos over? Of teleurgesteld? En wat zou er dus in ieder geval beter moeten in 2018? En wat ga jij daaraan doen?

Wat vond jij van de zondagsluiting op 24 december? En een dichte oliebollenkraam op oudjaarsdag? Is de gedwongen zondagrust in Geldermalsen democratisch besloten of een dictaat van een minderheid van de bevolking? En hoe moet dat dan in 2018?

Of was je misschien boos over het moeten sluiten van Eva & Elvira in Geldermalsen? Zijn de mensen voor de regeltjes? Of zijn de regels er voor de mensen? Wat gaan we daaraan doen?

Of was je boos over het mogelijk wél doorgaan van de nevengeul bij Varik? Of de dreigende laagvliegroute over onze 3 gemeentes van en naar Lelystad?  Kan dat zomaar, een evident onjuiste MER en dan toch zoiets als vliegveld Lelystad door laten gaan?

Of maakte je je boos over de 24-uursluiers in verzorgingshuizen maar wel 1,4 miljard als douceurtje voor de grote bedrijven? Over de weer toegenomen verschillen in beloning tussen de baas en de laagst betaalden in internationale bedrijven? Je-weet-wel: die bedrijven met die 1,4 miljard vrijstelling van dividendbelasting? En wat kunnen we daaraan doen?

Vrijdag 5 januari staat de Rode Koffietafel klaar in de bibliotheek in De Pluk in Geldermalsen. Tijd: 10.30 u. tot 11.30 u. Als lid van de PvdA ben je dus speciaal uitgenodigd, maar alle West Betuwe bewoners zijn welkom om mee te praten.