GroenLinks en PvdA samen op campagne in West Betuwe

10 november 2023
GroenLinks en PvdA zijn de laatste twee weken tot de verkiezingen samen op campagne in de gemeente West Betuwe. Het is de eerste keer dat de twee partijen, die beiden als eigen partij zitting hebben in de gemeenteraad, samen campagnevoeren.
Andrea Zierleyn, fractievoorzitter van GroenLinks West Betuwe, heeft zin om samen de straat op te gaan: “We werken al jaren goed samen met de PvdA. We dienen regelmatig gezamenlijk plannen in om het beleid in onze gemeente groener en socialer te maken. Nu samen de straat op en de dorpen in, dat voelt goed.” Richard Hoogveld, fractievoorzitter van de PvdA, vult aan: “Na deze verkiezingen vormen onze partijen in de Tweede Kamer samen één fractie. Ook in West Betuwe merken we dat we samen sterker staan.” Zullen de twee partijen uiteindelijk ook in West Betuwe één fractie vormen? Richard: “Dit smaakt zeker naar meer. Maar GroenLinks en de PvdA zijn twee democratische partijen, waar uiteindelijk onze leden beslissen.”
Het team van GroenLinks en PvdA is de komende weken door heel de gemeente te vinden. Zo gaan leden huis aan huis in gesprek met inwoners van onder meer Asperen, Acquoy, Deil en Tricht. Op vrijdag 17 november worden flyers uitgedeeld op de markt in Geldermalsen. De dagen voor de verkiezingen moedigt het team op station Geldermalsen treinreizigers aan om op woensdag 22 november hun stem uit te brengen. Andrea: “Het belangrijkste vinden we dat je als inwoner van West Betuwe je stem laat horen.”