Ga stemmen en overtuig een vriend

21 november 2023

Je hebt het vast wel gezien. De VVD heeft de deur opengezet voor de PVV, die hard stijgt in de peilingen. Maar ook: GroenLinks-PvdA heeft nog steeds een kans om de grootste te worden. Als we progressieve kiezers verenigen en zo een krachtig signaal geven tegen (extreem)rechts.

Nu nog twijfelt een groot deel van de kiezers. Dit is het moment om iedereen in je buurt aan te spreken; we moeten een ultrarechtse regering voorkomen en kiezen voor een sociale, groene en inclusieve koers. Ga het gesprek aan met je familie, je vrienden en je omgeving. Elke stem telt.

Samen op campagne

Voor het eerst voeren GroenLinks en de Partij van de Arbeid ook lokaal samen campagne, dit doen we in zo veel mogelijk dorpen in West Betuwe. Hier volgen de ervaringen van ons enthousiaste team!

TRICHT: Op zaterdag 11 november waren we met GroenLinks en PvdA in Tricht: de straten in, aanbellen en in gesprek met inwoners. Hoewel, aanbellen? Het viel ons op hoeveel voordeuren er geen bel hebben in Tricht. “Bezoek komt gewoon achterom”, kregen we als uitleg. De Trichtenaren die wij spraken waren veelal tevreden over het wonen in dit mooie dorp aan de Linge. Toch zijn er ook zorgen, zo hoorden we tussen de regenbuien door. Zo vragen inwoners zich af welke toekomst hun kinderen krijgen. Kunnen zij ook ergens wonen? Hoe is het gesteld met de kwaliteit van het onderwijs? Wat zijn de gevolgen van klimaatverandering? Ook zijn er zorgen over een samenleving waarin we niet altijd voldoende oog hebben voor elkaar. Bijna iedereen die we spraken gaat stemmen. Hoewel traditioneel vooral conservatievere partijen het goed doen in West Betuwe, troffen we genoeg enthousiaste stemmers van GroenLinks-PvdA. En ook wie een andere visie heeft, nam vaak de tijd voor een gesprek.

ACQUOY: Vrijdagmiddag 10 november belden we als twee GroenLinksers en één PvdA’er gedrieën aan bij inwoners van Acquoy. Met als doel om op te roepen tot stemmen en op te halen wat er zoal leeft. De sfeer was gemoedelijk, de gesprekken informatief met als voornaamste zorg de verstoorde leefbaarheid onder de inwoners. Daarnaast zijn er zorgen geuit over de gevaarlijke verkeerssituatie bij de N327 ingang van Acquoy en de vervelende effecten van opkomend toerisme, specifiek op de dode arm van de Linge. Nat, maar tevreden, vervolgen we onze inzet voor een groen en links Nederland!

ASPEREN: Vrijdagmiddag 10 november begonnen we met huisaanhuizen in Asperen. Op deze grijze dag viel het Groen en Rode team op. Drie PvdAers en twee GLers, de verschillen vielen direct weg. We kenden elkaar al, als actieve burgers in West Betuwe. We hadden informatieve, interessante en grappige gesprekken met bewoners. Kregen complimenten dat we met dit weer de straat op gingen. Zorgen over wonen, de kwaliteit van de zorg en asielzoekers werden vaak genoemd, en een gebrek aan vertrouwen in de politiek. We misten het klimaat.

DEIL: Een rondje door Deil laat een mooie variantie van GroenLinks/ PvdA campagne posters zien. En de gesprekken gaan naast zorgen over klimaat, en angst voor weer een rechts kabinet, ook over het belang van een sterke culturele sector en goed openbaar vervoer. Deelauto’s in onze gemeente werd geopperd als idee om autogebruik te verminderen.

 

GELDERMALSEN: Een mooie herfstdag met zelfs een zonnetje, het was druk op de markt. Niet alleen GL-PvdA, maar ook Volt en D66 waren aan het flyeren. Sommige mensen stonden in de boodschappenstand, maar veel namen wel de tijd voor een kort gesprek over de verkiezingen. De meeste mensen gaan stemmen maar we troffen ook een vijftiger die nog nooit van haar leven gestemd had. Heel wat linkse kiezers twijfelen nog : D66, GL-PvdA, Volt of SP? Goed om 2 uurtjes zo zichtbaar aanwezig te zijn.

Samen kan het.

Door zo zichtbaar mogelijk te zijn, op straat en online, willen we zo veel mogelijk mensen overtuigen om woensdag de 22e naar de stembus te gaan en voor ons te kiezen.

Deze laatste dagen zetten we alles op alles om de Tweede Kamer groener en roder te laten kleuren. We kunnen voor het eerst in decennia een linkse regering krijgen en de eerste met een GroenLinks signatuur.

Samen kan het. Laten we het samen doen!