Voorzitter Bestuur

Cathrijn Haubrich

Cathrijn Haubrich

Over Cathrijn Haubrich

haubrich.deil@freeler.nl

Cathrijn (71) is voorzitter van de PvdA afdeling West Betuwe.

“Ik ben zo’n beetje de oma van de afdeling. Al sinds 1974 lid van de PvdA Geldermalsen. Ben toen meteen secretaris geworden, dat gaat dus al 40 jaar zo!”

Cathrijn Haubrich, voorzitter: Na een tocht door verschillende functies (raadslid, wethouder, statenlid, waterschapsbestuur, senator) die ik namens de PvdA mocht invullen, ben ik sinds 2011 voorzitter van de afdeling. Eerst alleen van Geldermalsen en sinds september 2017 dus van onze mooie afdeling West Betuwe. Samen met de andere bestuursleden gaan we wat moois maken van de PvdA West Betuwe!

Waarom de Pvda? “Ik heb voor de PvdA gekozen in 1974 omdat ik de raadsleden van de PvdA in de raad van -toen nog- Buurmalsen-Tricht met afstand de beste vond. En geleidelijk groei je dan mee met het gedachtegoed van de club. Nu zou ik mij niet meer kunnen voorstellen, dat ik de PvdA ooit zou verlaten. Je hoort bij elkaar for better and for worse.”

Waarom ben je actief geworden voor de afdeling? “Ik heb veel publieke bestuursfuncties namens de PvdA mogen invullen in gemeente, waterschap, provincie en parlement. In 2011 vond ik het tijd worden om ook eens wat achter de schermen te doen voor de PvdA.”

Wat wil je bereiken met de afdeling?  “Ik wil de PvdA-leden meer bieden dan twee maal per jaar een algemene ledenvergadering. Vandaar dat wij 3 jaar geleden de Rode Koffietafel hebben opgericht. Op de Rode Vrijdagborrel is het nog even wachten. En de jaarlijkse zomer-barbecue is voor alle leden toegankelijk.”