Stand van zaken rond de coalitievorming

Door Annet IJff (Buurmalsen) op 30 mei 2020

Stand van zaken                                                                                                                                                                                                                                               Het is alweer bijna twee weken geleden sinds de gemeenteraad van West Betuwe een motie van wantrouwen heeft aangenomen waarmee het vertrouwen in alle wethouders is opgezegd. Vrijdag 29 mei is er een persbericht verschenen waarin Dorpsbelangen aangeeft de informateurs te vragen om verdiepende gesprekken te voeren met CDA, VVD en PvdA. De reactie van de huidige zes oppositie partijen is dat er eerst behoefte is aan een gesprek met de fractievoorzitters om de aanleiding voor het opzeggen van het vertrouwen in elkaar, beter te kunnen duiden.

Oppositie vraagt om Duidelijkheid
De partijen CDA, VVD, VWB, PvdA, D66 en GL hebben kennis genomen van het verzoek van Dorpsbelangen om de informateurs met een drietal partijen verdiepende gesprekken te laten voeren. De aanleiding van de motie van wantrouwen op 18 mei, namelijk dat er onvoldoende duidelijkheid werd verschaft over de reden van de breuk en de problemen in de onderlinge samenwerking, is echter nog steeds aanwezig. Daarom hebben deze partijen gezamenlijk de informateurs gevraagd eerst een duidingsgesprek te organiseren met de fractievoorzitters.

Annet IJff

Fractievoorzitter PvdA West Betuwe

 

Annet IJff (Buurmalsen)

Annet IJff (Buurmalsen)

Annet IJff woont in Buurmalsen en is al lang bij de PvdA betrokken. Eerst als steun lid in de fractie en later als raadslid in de toenmalige gemeente Geldermalsen. Na het stoppen van Wim Timmermans als fractievoorzitter volgde Annet hem op om vervolgens ook de verkiezingen voor de nieuwe gemeente West Betuwe te leiden. In

Meer over Annet IJff (Buurmalsen)