Rode Koffietafel over: Klimaatneutraal in 2030?

29 januari 2019

Het landelijke klimaatakkoord begint vorm te krijgen. Iedereen begint zich te realiseren, hoe moeilijk het zal zijn om werkelijk de CO2 uitstoot in 2050 naar nul te krijgen. Politieke partijen beginnen terugtrekkende bewegingen te maken, vooral de Vroempartij Voor Democratie.

Het West Betuwse Bestuursakkoord dat deze week zal worden vastgesteld , lijkt ook een terugtrekkende beweging te maken. In vrijwel elk verkiezingsprogramma van de 10 partijen stond de belofte ‘West Betuwe energieneutraal in 2030’ . Het Bestuursakkoord, dat deze week zal worden vastgesteld,  spreekt alleen nog van ‘een streven naar’. Is dat woordbreuk van de partijen die in de coalitie zitting nemen? Of moeten we het zien als realiteitszin? Gerlach Velthoven, voorzitter van 11Duurzaam, zal aanwezig zijn bij de Rode Koffietafel van 1 februari om de visie van 11Duurzaam toe te lichten.

De Rode Koffietafel zal worden gehouden op vrijdag 1 februari 2019 om half 11 in bibliotheek De Pluk in Geldermalsen. Iedereen is welkom, ook windmolenhaters en waterstof-gelovers.