PvdA gaat verder praten met informateurs

22 juni 2020

Het is inmiddels alweer ruim een maand geleden dat de motie van wantrouwen is aangenomen waarmee het vertrouwen in alle wethouders is opgezegd.  Aanleiding van de motie van wantrouwen op 18 mei was dat er onvoldoende duidelijkheid werd verschaft over de reden van de breuk in de coalitie en de problemen in de onderlinge samenwerking.

We zijn inmiddels alweer heel wat gesprekken verder. Een op een gesprekken tussen de twee informateurs Wil Kosterman en Joop Doeland met alle partijen en een gesprek met alle fractievoorzitters gezamenlijk om beter te kunnen duiden wat de aanleiding was van de breuk. De informateurs hebben hun voorstel gedaan, hun doel is om een solide coalitie te smeden van ChristenUnie, Dorpsbelangen, SGP, VVD en Partij van de Arbeid. Uit de gesprekken kwam de wens naar voren voor een bredere coalitie.

Hiermee gaan de informateurs een volgende fase in van de formatie. Voor ons als PvdA een spannende fase. We staan open voor deelname aan een nieuwe brede coalitie. Juist in deze periode in het belang van al onze inwoners om te zorgen dat WestBetuwe deze eerste periode goed doorkomt.  De gevolgen van de Corona crisis zijn nog niet goed te overzien maar het is al wel duidelijk dat de impact groot is. Ook op andere terreinen hebben we te maken met grote financiële onzekerheden. Dit vraagt om een coalitie die de schouders er onder zet in het belang van al onze inwoners.

We gaan de gesprekken in met open vizier en met ons verkiezingsprogramma als leidraad.

Hier nog een keer ons verkiezingsprogramma: PvdA West Betuwe Verkiezingsprogramma

 

Annet IJff

fractievoorzitter PvdA