Onze wethouder: Annet IJff

16 juli 2020

Vanavond zal tijdens de raadsvergadering het nieuwe college geïnstalleerd worden. Namens de PvdA zal Annet IJff als wethouder gepresenteerd worden. Annet was tijdens de afgelopen verkiezingen onze lijsttrekker en voerde samen met Hennie Challik de afgelopen weken de onderhandelingen om tot een nieuwe coalitie te komen. 

Annet IJff woont in Buurmalsen en is al lang bij de PvdA betrokken. Eerst als steun lid in de fractie en later als raadslid in de toenmalige gemeente Geldermalsen. Na het stoppen van Wim Timmermans als fractievoorzitter volgde Annet hem op om vervolgens ook de verkiezingen voor de nieuwe gemeente West Betuwe te leiden. In die periode combineerde ze het raadslidmaatschap met een baan als projectleider bij Vluchtelingenwerk Nederland. Annet is een sociaaldemocraat in hart en nieren. Ze zet zich al jaren in op lokaal niveau maar ook wereldwijd in haar eerdere werk voor onder andere War Child. Samenwerken, constructief meedenken en besturen zijn de waarden waar haar mede-politici haar om roemen. Het was dan ook logisch dat Annet de verantwoording wilde oppakken na de val van het college in West Betuwe.  

Er werd serieus meegepraat, meegedacht en uiteindelijk onderhandeld om deel te nemen aan een nieuwe coalitie in West Betuwe. “In een heftige periode met de coronacrisis en diverse belangrijke dossiers op de plank voelt dit als de beste positie om de problemen ook daadwerkelijk aan te gaan pakken. De samenleving moet trots kunnen zijn op West Betuwe. We moeten als gemeentebestuur en ik als wethouder gaan denken in oplossingen en niet altijd blijven hangen in waarom iets niet kan. Aanpakken van bijvoorbeeld de vervuiling in Spijk en een serieuze agenda opstellen voor wat betreft duurzaamheid. Ondersteunen van initiatieven die door de bevolking worden aangedragen zoals woningbouwprojecten en natuurlijk blijven zorgen voor de mensen die het minder goed hebben in onze gemeente en daar oog voor houden. Dit zijn allemaal redenen waarom ik wethouder wil worden en waarom de PvdA nu kansen ziet in de nieuwe, breed gedragen coalitie,” aldus onze kersverse wethouder.  

De komende dagen wordt bekend gemaakt welke portefeuilles onze wethouder toebedeeld zal krijgen. Daarnaast zal er ook een nieuw gezicht namens onze partij in de raad plaatsnemen. Hierover is het bestuur in gesprek met de eerstvolgende op de kandidatenlijst, Bas Gradisen. Zodra de opvolging bekend is zullen wij dit melden.  

Waar ben je naar op zoek?