De Rode Ontdekking

29 mei 2020

Op vrijdag 5 juni in plaats van een Rode Koffietafel een openlucht-event: de Rode Ontdekking. Tijdens ‘De Rode Ontdekking’ maken we kennis met nieuwe plaatsen en bijzondere mensen in het uitgestrekte West Betuwe.

Voor De Rode Ontdekking van vrijdag 5 juni, aanvang half 11 wordt iedereen die daar interesse in heeft, uitgenodigd om zich vanaf 10.15 u te melden op de parkeerplaats van Ranzijn Tuin en Dier, Haarweg 2c in Spijk. (Afslag 28 van de A15, over Spijksesteeg naar het noorden, rechtsaf de Haarweg in)

Want de eerste Rode Ontdekking zal gewijd zijn aan de dramatische vervuiling van golfbaan The Dutch in Spijk bij de aanleg van een uitbreiding. Sandor de Kluizenaar – ‘buurman’ van de golfaan, lid van de Vereniging Behoud Lingelandschap, en betrokken bij de strijd tegen deze vervuiling, zal ons ter plaatse informeren. Als je meer wilt weten over deze kwestie kun je kijken op www.Lingelandschap.nl.

Aanmelden is niet noodzakelijk, maar we stellen het deze eerste keer wel op prijs. (pvdawestbetuwe@outlook.com)

Er is voorlopig helaas geen koffie-thee. We kunnen ook niet aanbieden dat je per auto mee kunt rijden. Toch hopen we dat je komt op deze ontdekkingstocht.

Nu de knusse Rode Koffietafel voorlopig nog niet kan worden gehouden en we jullie toch wel graag weer willen ontmoeten, hebben we dit maandelijkse openlucht-event bedacht. Zeker in de zomermaanden kan dat een interessant alternatief voor de koffie/thee aan de Rode Koffietafel zijn.

‘De Rode Ontdekking’ zal net als de Rode Koffietafel worden gehouden op de eerste vrijdag van de maand om half 11 ’s morgens.

Tijdens ‘De Rode Ontdekking’ maken we kennis met nieuwe plaatsen en bijzondere mensen in het uitgestrekte West Betuwe. Ze zijn nu in het nieuws of er is iets bijzonders gaande. De Rode Ontdekkers doen dat met een (korte) wandeling op locatie (natuurlijk op gepaste afstand van elkaar), en met een toelichting van een ‘deskundig’ persoon.