De Rode Ontdekking ontdekt de Leidsche Hoeven

28 september 2020

Vrijdag 2 oktober is misschien de laatste ‘Rode Ontdekking’ van dit jaar. De ontdekking speelt zich dit keer af bij ‘Natuurbeleving Leidsche Hoeven’. Je weet het: Iedereen, al dan niet van de PvdA of welke partij dan ook, is welkom. We beginnen rond 10.15 uur en stoppen rond 11.30 uur.  I.v.m. corona is de bijeenkomst buiten.

‘Natuurbeleving Leidsche Hoeven’, is een plek waar dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking wordt gecombineerd met vrijetijdsbesteding voor wandelaars en fietsers.  Beide komen aan bod bij onze ontdekking. Voor elk onderdeel is er een spreker. Je kunt meteen zien hoe het eraan toegaat, want op vrijdagmorgen zijn mensen aan het werk in de tuin, of bezig met verzorgen van dieren dan wel actief in de horeca. Wat toeristen betreft, die komen ook in deze tijd van het jaar het ‘Leidsche Hoeven-klompenpad’ lopen of de Eendenkooi-route fietsen.

De dagbesteding verloopt onder de hoede van Siloah. De activiteiten worden bekostigd door de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Jeugdwet of de Wet langdurige zorg (Wlz) en door eigen bijdragen van de ouders. Regelmatig zijn er berichten in het nieuws over (financiële) knelpunten bij de uitvoering van genoemde wetten. Ervaren ze dat ook bij de Leidsche Hoeven?

Het klompenpad en de fietsroute zijn in trek. Maar wie bekostigt ze, wie onderhoudt ze, wie is of zijn verantwoordelijk… Heeft ook de gemeente West Betuwe bemoeienis met deze toeristische trekpleisters?

Graat tot ziens op 2 oktober, 10.15-11.30

‘Natuurbeleving Leidsche Hoeven’

Oude Hoevenseweg 8A,

4196 RK Tricht.

 

Meer informatie:

https://leidschehoeven.nl/

https://www.dorpskranttricht.nl/artikel/7185 (eendenkooi-route)

https://klompenpaden.nl/klompenpad/leidschehoevenpad/

https://www.westbetuwe.nl/

We bekijken nog of het verantwoord is om met ingang van november de Rode Koffietafel weer te starten. Het ventilatiesysteem in de bibliotheek De Pluk lijkt coronaproof, misschien gaat het lukken om een beperkt aantal mensen veilig te plaatsen. Vooraf aanmelden zal verplicht worden. En vol-is-vol.

En zet vast in je agenda: woensdag 25 november zal de najaarsledenvergadering gehouden worden. We proberen er een ‘ouderwetse’ fysieke vergadering van te maken. Maar we houden er ook rekening mee dat deze ledenvergadering digitaal zal moeten worden gehouden.

Mocht dat laatste noodzakelijk zijn, dan biedt de afdeling je aan dat iemand je van tevoren thuis komt helpen hoe je dat digitaal vergaderen op je eigen pc of laptop kunt doen.

Griedo Bel, voorzitter

Hendrik Jan te Riet, secretaris

Cathrijn Haubrich, bestuurslid