Rode Koffietafel

7 september 2018, van 10:30 tot 12:00

Wie Zomergasten op 26 augustus heeft gezien, heeft Erik Wiebes horen zeggen, dat zijn loodgieter geen baat heeft bij kunst- en cultuursubsidies maar misschien wel motorsport als hobby gefinancierd wil hebben.

Is het wel rechtvaardig, zo vroeg Wiebes zich af, dat de hobby van de een –kunst en cultuur – wel wordt gesubsidieerd maar de hobby van zijn loodgieter –motorsport – niet?

 

Nico Dijkshoorn in de Volkskrant van 29 augustus: ‘Nederlandse loodgieters –en ik vind het zo fijn dat minister Wiebes dat nu eens hardop zegt – worden door dat Nederlandse kunsttuig, met hun schilderijtjes en hun toneelstukken, steeds verder in een hoek gedrukt….Door minister Wiebes begrijp ik nu dat iedere vorm van ontroering, opgeroepen door welke kunstuiting dan ook, een schop in het kruis van de Nederlandse loodgieter is.’

 

Wat zou de gemeente West Betuwe moeten subsidiëren:

sport, en zo ja welke sport wel of niet?

cultuur(platform) of cultuur-evenementen?

leefbaarheidsprojecten zoals een pluktuin van Geldermalsen of concerten voor kinderen?

De bibliotheek en zo ja, waarom?

Zorg?

 

Wat is het onderscheidende criterium om wel of niet overheidsgeld te besteden aan bepaalde activiteiten? Of is er een algemener belang, dat een bijdrage van de gemeente rechtvaardigt?

 

Daarover spreekt de Rode Koffietafel op vrijdag 7 september om half 11 in de bibliotheek in De Pluk te Geldermalsen. Iedereen kan aanschuiven om mee te praten of om alleen maar te luisteren.  De koffie staat klaar.